Vanliga Frågor

Jag saknar min faktura

För att se dina fakturor kan du logga in på Swedbank Pay.
Om du inte har BankID kan man även ringa till 0771 441 000.
Bergstens Bilder betalar Swedbank Pay för att sköta våra fakturor. I samband med att vi skickar dina bilder skapas och skickas fakturan från Swedbank Pay.

Jag har fått fakturan men inte bilderna

Bilderna och fakturan skickas samtidigt från vår sida så det händer att fakturan kommer några dagar innan bilderna. Om du väntar i mer än en vecka så får du gärna kontakta oss. Skriv med ditt ordernummer i mailet!

Jag saknar inlogg

Den enklaste lösningen är att höra av dig med ett mail till oss. Uppge år, staden, skolan/förskolans namn, klass/avdelning samt barnets namn. Din mailadress och ditt mobilnummer behöver även vara med i mailet. Klicka Klicka här för att få en mall.

Hur länge finns bilderna kvar i webbshoppen

Vårat mål är att ha kvar bilderna till 30 april året efter fotograferingen på webbshoppen. Därefter kan inte bildernas fortsatta existens garanteras. Kontakta mig om du söker äldre bilder. En administrativ avgift på 100:- sker för sökningen om vi hittar bilderna.

Var kan jag hitta bra ramar?

För stort urval finns BGA Fotobutik som vi starkt rekommenderar.

Vad kostar bilderna?

Priserna skiljer sig åt beroende på om det är webbfotograferingar eller i samband med skolan/förskolan. För oss gäller självklart inget köptvång!

Jag önskar att mina bilder redigeras

Om du vill att bilderna ska redigeras kontakta mig innan du handlar och beskriv de bilder det rör sig om och vad som ska förändras i bilderna. Jag kommer ge dig en prisuppgift och när vi har fått din bekräftelse så kommer vi att redigera bilderna och kontakta dig när vi har laddad upp de redigerade bilderna. Då beställer du av dem. Om du handlar innan kommer du att få oredigerade bilder då din beställning kommer att tryckas direkt när beställning sker. Avgiften för redigering läggs till på din beställning.

Jag köpte digital fil men länken fungerar inte längre

Av säkerhetsskäl fungerar länken bara några få dagar, så ladda ner bilden så fort du kan. Kontakta oss med ditt ordernummer så skickar vi en ny länk till dig. Vi siktar på att ha kvar alla bilder från föregående år till slutet av April året därpå, vi kan inte skicka om länken efter att sådan brytning har skett.

Bilder skadade under leverans

Har du mot förmodan fått skadade bilder kontakta oss med ordernummer och bilder på de skadade bilderna. Du behöver inte skicka tillbaka de skadade bilderna.

Vad kan jag använda de digitala bilderna till?

Det är en jpeg fil du får. Den går att ladda upp till Facebook/Instagram men går även att använda för att trycka egna produkter, muggar, magneter och även förstoringar. Vi rekommenderar inte att förstora större än till 50×75. Vi ansvarar inte för kvalitén på den tryckta produkten då vi inte känner till andra tillverkares processer. Användning av bilderna är fritt men vid publicering måste ”Foto: Bergstens Bilder” eller liknande anges.

Hur ställer sig Bergstens Bilder till GDPR

Se vår GDPR-sida.